2023-08-18 Ulupinar

Dagens minne är från strax efter att vi erbjöd oss hjälpa ett par från Itallen att starta deras Harley Davidson med vårt startbatteri.

Dagen till ära (kort kustnära körning med många stopp) så hade vi dressat ned. Dvs shorts, t-shirt och gympadojor. När jag sedan skulle kliva av motorcykeln för att komma åt startbatteriet så fastnade mitt ben i berget av MC-kläder bakom min rygg. Som följd av detta så ramlade jag av motorcykeln och fick den över mig😟 Förutom att händelsen filmades och lades ut på Insta så klarade jag mig rätt bra. Lite blå och svullen fot men inget brutet (skulle haft på mig MC-stövlarna).

Annars så har vi sett kvartersruinerna i Kas vilket var en ganska ordentlig amphiteater. Det finns lämningar av Frygien, Lydien, Grekland, Jonerna, Dorerna m.fl i varandra liten by (bara spår av utomjordingar som saknas😊)

Strax innan vi kom fram till hotellet så åkte vi ned till en by som heter Cirali och strax utanför fanns det ett naturfenomen med evigt brinnande lågor. Ev kan den olympiska elden ha sitt ursprung härifrån😊

Google info om elden
Amphiteater i Kas
Hotellfrukost (öarna i bakgrunden är grekiska!)
Fritt fall i Kas…
Halvvägs och dopp i havet
500 m kvar till The Flames!
100 m kvar till The Flames! Nästan död efter 1 km och 200 m stigning på en väg gjord för bergsgetter…
Doku-Janne

Glömde marshmallows😳

Kvällens hotell (Lycia Nature House)
Roadmovie😊 Kolla särskilt in början!

4 reaktioner på ”2023-08-18 Ulupinar”

  1. Lundell Jessica

    Never heard of Kas men det säger ju mer om mig än om platsen… Ser otroligt fint ut och vilken spännande historia.
    Förstår att bergsbestigningen frestande på, du ser ju heelt slut ut på bilderna, jag är så glad att ni kom både upp och ner.
    Den där foten ser inte topp ut, du behöver nog ge den lite omsorg.
    Längtar efter dig!

  2. Alltid lika “spännande” att bli stoppad av polisen. Gick det bra? Inga böter eller mutor?

    1. Vi har säkert blivit stoppade 10 ggr på 5 dagar åkt förbi säkert 30-40 kontroller🚓🚓men vi har aldrig behövt visa nåt vi blir utvinkade nästan direkt.men sjukt mkt poliskontroller här
      Janne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *